2012 - Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség

Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség
Tartalomhoz ugrás

2012. július  11-15.
III. Győr Open
Győr-Moson-Sopron megye nyílt felnőtt és korcsoportos sakkbajnoksága


HONLAP

2012. június 1-3.
VERSENYBÍRÓI TANFOLYAM - Budapest

A Magyar Sakkszövetség versenybírói tanfolyamot szervez 2012. június 01-03 között.
Helye: Magyar Sakkszövetség 1055. Budapest Falk Miksa u.10.
Képzési idő 16 óra.
Beérkezés és regisztráció június 1. 13:30-ig. (kezdés 14:00-kor).
A tanfolyamot min 10 fő jelentkezése esetén rendezzük meg.
Jelentkezési határidő május 20.
Jelentkezni és informálódni az alábbi e-mailen vagy telefonon lehet.
e-mail: msszversenyiroda@gmail.com
Györkös Lajos 06-20-275-27-17
Részvételi díj: 14.000 Ft.
A tanfolyamot sikeresen elvégzők megfelelő szakmai gyakorlat után, Országos versenybíró valamint I. osztályú versenybíró címet nyernek el.
I. osztályú versenybíró jogosult:
- hazai rendezésű nemzetközi rendezvényeken segédbírói feladatok ellátása;
- hazai tornák segédbírói posztját láthatja el;
- megyei, városi csapatbajnokságok levezetése;
- megyei, városi ifjúsági versenyek levezetése
- a MSSZ Versenybíróság vezetőjének szakmai elbírálása alapján országos csapatbajnoki mérkőzések (osztályozók) levezetése.
Országos versenybíró jogosult:
- kiemelt nemzetközi versenyek bírói posztját láthatja el;
- hazai rendezésű nemzetközi rendezvényeken bírói feladatok ellátása;
- hazai tornák bírói posztját láthatja el;
- országos és megyei csapatbajnoki mérkőzések levezetése;
- országos ifjúsági versenyek levezetése,
- országos és megyei diákolimpiák főbírói, bírói feladatát látja el.
Oktatási Témák:
FIDE Játék és Versenyszabályok
FIDE nemzetközi címszerzés szabályzata
FIDE értékszámszerző szabályzata
MSSZ Versenyszabályzata (CsB)
DIGITÁLIS órák kezelése
Párosítás elmélete
Swiss Master

2012. május 12.
VIII. Király Kupa - Kapuvár
Nyílt felnőtt és korcsoportos rapid sakkverseny


HONLAP

2012. április 14.
Országos Egyéni Sakk Diákolimpia, Budapest

HONLAP

A 2011/2012-es tanévben az országos döntőt egy napos verseny keretében rendezte a MSSZ a Mogyoródi úti Kós Károly Kollégiumban. A 7 fordulós, 2x25 perc játékidejű versenyen a megyei játékosok közül a legjobb eredményt Kurcsics Erika (Térségi ÁI-Kapuvár) érte el, aki a második helyen végzett a III. korcsoportos lányok mezőnyében.

2012. március 17.
I. KWS Villám Open, Győr

HONLAP

2012. március 17. napján rendezte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség és a Szimultán Sakkegyesület a KWS kupát, amely egyben Győr-Moson-Sopron megye egyéni nyílt villámbajnoksága is volt. A versenynek a Győr Plaza adott otthont, amely sakkversenyek esetében egy kissé formabontó és szokatlan, azonban pont ez volt a célja a megmérettetésnek. A megyei szövetség elnöksége 2012. évre vonatkozóan a legfontosabb feladatának a sakksport népszerűsítését és publikálását tűzte ki célul, amelynek egyik első - de remélhetőleg nem utolsó -  állomása volt a szombati verseny. 55 sakkozó vett részt a küzdelmekben, közülük 1 nemzetközi nagymester, 3 nemzetközi mester, illetve 6 Fide mester. Mindvégig kiélezett küzdelmek folytak, hiszen a 11 fordulós alapszakasz, legjobb 8 játékosa küzdhetett kieséses rendszerben az első 6 helyezettnek járó díjakért.  Az alapszakasz utolsó fordulóját hatalmas izgalmak jellemezték, hiszen még 15 játékos reménykedhetett abban, hogy sikerül kvalifikálnia magát a legjobb 8 közé. A kiélezett küzdelmet jól jellemzi, hogy a 11. forduló után a 4.-10. helyig hetes holtverseny alakult ki, ahol csak a finomított Bucholz számítást döntött.

A továbbjutó 8 versenyző az alapszakaszhelyezésük sorrendjében a következő volt:

1. Vertetics Attila
2. Balog Imre
3. Sipos István
4. Tamássy Zoltán
5. Binder Tamás
6. Aczél Gergely
7. Ézsöl Miklós
8. dr. Gyurkovics Bence

A rájátszás küzdelmeit kiemelt figyelem övezte, a már kiesett játékosok közül többen is ottmaradtak és megnézték a rendkívül izgalmas partikat. A győzelmet végül az első helyen kiemelt Balog Imre nagymester szerezte meg, aki a döntőben 1:1-es eredményt követően, az ún. hirtelen halál partiban múlta felül Sipos Istvánt. A harmadik helyen Vertetics Attila végzett, aki így elnyerte a Győr-Moson-Sopron Megye Villám bajnoka címét. A 4. helyet Aczél Gergely, az 5. helyet Binder Tamás, a 6. helyet Tamássy Zoltán, a 7. helyet Ézsöl Miklós, a 8. helyet pedig dr. Gyurkovics Bence szerezte meg.

2012. január 14-15.
GyMS megyei Sakk Diákolimpia 2011/2012

HONLAP

2012. január 14-15.-én rendezte meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Sakkszövetség és a Szimultán Sakk Egyesület a megyei és a városi egyéni és csapat diákolimpiákat. Versenynek a Krúdy Gyula Gimnázium adott otthont. Ezúton is szeretnénk megköszönni Nagy Attila igazgató Úrnak, hogy lehetővé tette a verseny megrendezését, valamint köszönetet szeretnénk mondani a Gimnázium minden dolgozójának, hogy áldozatos munkájukkal méltó körülményeket biztosítottak egy ilyen nagy volumenű rendezvényhez. A versenyt megtisztelte jelenlétével Győr város képviseletében Röck Samu Úr, valamint Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő Úr, aki egyben a verseny fővédnöke is volt. 6 korcsoportban 1150 diák vett részt a megmérettetésen, ami magasan felülmúlta a szervezők minden előzetes várakozását. Örömmel tölt el minket, hogy egyre több fiatal bontogatja szárnyait megyénkben, és reménykedünk benne, hogy ez a szám az évek folyamán egyre csak nőni fog.
Nagyon kiélezett és magas színvonalú küzdelmek zajlottak mind a 6 korcsoportban. A kisebb korcsportokban indulók néha nehezen viselték a fordulók közötti hosszabb várakozási időt, úgyhogy a jövőben megfontoljuk, hogy miként lehet orvosolni ezt a problémát.

Vissza a tartalomhoz